torstai 7. helmikuuta 2013

Tyyneys puhuu sisälläni




Do you believe you deserve peace and serenity in your emotional life? If you don't, you won't allow yourself to have it. Look into the mirror right now and say, "I deserve inner peace, and I accept it now." Say it a few times.
- Louise L. Hay




Uskotko, että ansaitset rauhaa, tyyneyttä, seesteisyyttä syvälle sisimpääsi, tunne-elämääsi? 

Jos et pohjimmiltaan usko tätä, et anna itsellesi mahdollisuutta saavuttaa näitä tärkeitä terveyttä edistäviä tunteita

Juuri nyt, pysähdy tähän, katso peiliin, ja sano päättäväisesti, mutta lempeästi: "ansaitsen sisäisen tyyneyden ja hyväksyn sen nyt". Toista muutaman kerran. Päätä uskoa sanoihisi. Tai jätä peili kokonaan harjoituksesta pois ja kosketa itseäsi lempeästi vaikkapa rintakehälle, hartialle tai käsivarrelle, kuulostele hengitystäsi ja toista nämä tärkeät sanat. Olet tärkeä, uniikki olento.

Tänä aamuna yllä oleva Louise L. Hayn teksti pongahti facebook-seinälleni ja se pysähdytti. Sillä oli merkitystä tänään, minulle. Ehkä myös jollekulle toiselle? 

Kuvan valitsin postaukseen siksi, että rakastan tätä kuvaa. Sen kauniit, harmoniset, raikkaat värit, vesielementin upeus toimivat rauhoittavasti. Voit käyttää tätä tai mitä tahansa luontokuvaa apunasi etsiessäsi sisäistä rauhaa. Mitä tunteita sisimmässäsi herää, kun tyhennät mielesi ja keskityt kuvaan? Miltä kehossasi tuntuu? Arvosta itseäsi, arvosta kuvatun kohteen kauneutta ja arvosta kuvaajan työtä pysähtymällä hetkeksi kuvan äärelle. Tai vielä parempi, löydä oma ihana voimapaikkasi luonnosta. Luontoympäristöllä on suuri merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille ja tästä kirjoitan myöhemmin lisää, mutta jo luontokuvan katsomisella on myönteisiä kehovaikutuksia.  

Ansaitset hetken pysähtyä, ansaitset paljon pieniä pysähtymisen hetkiä, sinulla on oikeus sisäiseen rauhaan, tyyneyteen ja seesteisyyteen. 

Avaudu rauhalle, ja harjoita näille tunteille avautumista useita kertoja päivässä.
 
Rakkaudella Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti