maanantai 1. lokakuuta 2012

Siivekäs muutto

Kuva/picture from Weheartit.com


Tänään villihanhien aura ylitti harmaan syksyisen taivaan kannen, upeassa muodostelmassa.  Kuten aina syksyisin ja keväisin, siivekkäiden suurten muuttojen aikaan, mietin hiljaa mielessäni:  

"Turvallista matkaa linnut! Keväällä taas nähdään!"
Vieläkin viipyilen ajatuksessa. 

  Minulla on nyt Kuu Yrttitarhassa blogin lisäksi tämä toinen blogi, Hehkutaan.

Kuu Yrttitarhassa blogi on omistettu edelleen luonnon kunnioitukselle ja rakkaudelle, metsien ja niittyjen upealle aarreaitalle (villiyrteille, luonnonmarjoille ja herkullisille ruokaresepteille) ja luonnon tarjoamille elämyksille sekä syvälle parantavalle luontoyhteydelle (laajempaa kokonaisuutta sekä luovuutta unohtamatta).
   
Hehkutaan blogiin on tarkoitus kerätä laajemmin hyvinvointiin, terveyteen, elämäniloon ja -voimaan sekä säteilevään kauneuteen liittyviä vapaamuotoisia pohdintoja, ajankohtaisia tutkimuksia, kirjasuosituksia sekä mielenkiintoisimmista kirjoista/artikkeleista omaan ajatteluun sidottuja referaatteja- kuitenkin rennolla otteella. Tarkoituksena on pohtia sitä, mitä on koko olemuksen loistamaan saava sisäinen hehku (=elämänvoiman valo), ja miten voimme sitä ainutlaatuisessa elämässämme vaalia. Viiteperustana toimii mm. psykologia ja sielukkuus, funktionaalinen lääketiede, ravitsemustiede, mindfullness, fysiologia ja anatomia. 
  
Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan näitä ajatusvirtoja :). 
 
Hehkutaan on myös Facebookissa, josta on helppo seurata uusia päivityksiä ja seinän streamissa tulee esiintymään myös erilaisia aiheeseen liittyviä tekstejä, linkkejä sekä kuvia: 

Syysterveisin Satu
Lisätietoa kirjoittajasta Sadusta löydät täältä: 



 Kuva/picture: Satu


Dokumenttielokuva Siivekäs muutto valottaa lintujen huikeita retkiä maapallollamme. Suosittelen katsomaan.
Tämä kappale on dokumentista ja videoineen aivan ihana. :)






2 kommenttia:

  1. Katselin kiitos:) jaoin sen myös. Nämä lintujen muuttoaurat ovat kyllä syksyisin niin haikeaa, ja että miten ne oikein selviävät..

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa, että onhan se pitkä ja vaarallinen matka, josta kaikki linnut eivät selviä :/. Kun siivekkäiden maailmaan perehtyy huomaa hyvin elävästi, että on maailmassa monta ihmeellistä kummallista asiaa, jotka jäävät useimmilta vallan huomaamatta :). Mutta me lintujen ystävät toivokaamme parasta lintujen uusille seikkailuille!

    Tänään kävimme kävelyllä ystäväni kera syksyisellä polulla metsikössä ja aivan ihania pikkulintuja lennähteli korkealla puiden lehvistöissä. Niitä oli todella paljon, siellä täällä suhahteli siipiä. Ilman täytti uskomattoman kaunis äänimaailma (pysähdyttävä), sellaista kirkasta kuulasta sirkutusta, jota muistan kuulleeni joskus lapsena Lumikki- äänisatukirjassa. Ihania sellaiset hetket <3.
    - Satu

    VastaaPoista